Alle fietsen gratis bezorgd
Winkels in Nederland en Belgie
Klanten geven ons een 8
0
Matrabike winkels bij u in de buurt
Elektrische Fietsen Sportieve fietsen Stadsfietsen Accessoires Winkels Service
Terug Fongers E-bikes Elektrische damesfietsen Elektrische herenfietsen Elektrische moederfietsen Elektrische mountainbikes Elektrische transportfietsen Elektrische plooifietsen Elektrische fatbikes Elektrische bakfietsen Ananda
Terug > Alle sportieve fietsen Mountainbikes Kindermountainbikes 4 t/m 8 versnellingen
Terug > Alle stadsfietsen Damesfietsen Herenfietsen Transportfietsen Kinderfietsen Fongers Romet Stokvis
Terug Fietstassen Fietsmanden/kratten Fietsstoeltjes / Kinderzitjes Smartphonehouders Kilometertellers Spatborden Bakfietskussens (Bak)fietshoezen Fietssloten Fietshelmen Fietsverlichting Fietsstandaarden Fietspedalen Fietszadels Voordragers Bar-ends Acculaders Displays Accu's Motoren Fongers boek
Terug Nederland Matrabike Waalwijk Hoofdkantoor en Experience center België Matrabike Reet Matrabike Sint Martens Latem
Terug Framemaat berekenen Veelgestelde vragen Reparatiestatus Bestelprocedure Betaalmogelijkheden Bezorging Afmontage Retourprocedure Over ons Contact Cadeaubonnen Blog Fietsenwiki Callant fietsverzekering Fietsplan Garantie Gebruiksaanwijzing E-bike Klacht aanmelden

fietsenblog

Tips & Trics

 • Zadelpijn de Baas: Tips voor Comfortabel Fietsen

  Zadelpijn de Baas: Tips voor Comfortabel Fietsen

  Als ervaren fietser of wielrenner weet je ongetwijfeld hoe geweldig het is om de open weg te verkennen, de frisse lucht in te ademen en die kilometers te verslinden. Fietsen is niet alleen een fantastische manier om in vorm te blijven, maar het biedt ook een gevoel van vrijheid en avontuur. Helaas kan al dat fietsplezier soms overschaduwd worden door een onaangenaam probleem: zadelpijn.

 • Houd uw elektrische fiets schoon met deze tips!

  Houd uw elektrische fiets schoon met deze tips!

  Het poetsen van de elektrische fiets is een klusje dat vaak vooruit geschoven wordt. Dit omdat het simpelweg gewoon niet zo’n leuk klusje is. Het eindresultaat is daarentegen wel weer erg leuk en fijn. Want wie fietst er nu niet graag op een glimmende en schone elektrische fiets? Om uw e-bike zo goed mogelijk schoon te maken geven wij u een aantal tips.

 • Onderhoud aan uw elektrische fiets

  Onderhoud aan uw elektrische fiets

  Wanneer u altijd met een fiets zonder ondersteuning heeft gefietst, zult u hoogstwaarschijnlijk met veel plezier op uw nieuwe elektrische fiets fietsen. U moet er alleen wel even rekening mee houden dat een elektrische fiets wat meer onderhoud nodig heeft dan een fiets zonder ondersteuning. Dit komt omdat een elektrische fiets een aantal gevoelige onderdelen heeft zoals de motor, elektronica en de accu. 

 • » Meer Tips & Trics

Top lijstjes

 • 5 populaire fietsaccessoires die u niet wilt missen

  5 populaire fietsaccessoires die u niet wilt missen

  Zoals u vast wel weet zijn er voor een fiets talloze accessoires. Van fietstassen en fietsmanden tot aan fietspompen en kinderzitjes. Negen van de tien fietsbezitters heeft accessoires op hun fiets. De verkoop van fietsaccessoires is de laatste jaren dan ook flink gestegen. Om uw beleving tijdens het fietsen te optimaliseren hebben wij in deze blog een top 5 gemaakt van populaire fietsaccessoires. Kijkt u mee naar deze vijf populaire fietsaccessoires?

 • De best verkochte elektrische fietsen van 2015

  De best verkochte elektrische fietsen van 2015

  Net als in de voorgaande jaren is in 2015 is de verkoop van elektrische fietsen gestegen. Ook wij bij Matrabike hebben veel elektrische fietsen verkocht. Hierbij een overzicht van de best verkochte elektrische fietsten van 2015:

 • Top tien blogs van 2015

  Top tien blogs van 2015

  2016 is al weer begonnen. Maar toch kijken wij nog even terug naar 2015. Hierbij een lijst met de top tien blogs van 2015:

 • » Meer Top lijstjes

Fietsroutes

 • Doorfietsroutes: De snelweg voor fietsers

  Doorfietsroutes: De snelweg voor fietsers

  Met de fiets die aan populariteit wint in Nederland, vooral de elektrische varianten die steeds meer in trek zijn, lijkt het alsof we collectief de voordelen van dit tweewielige vervoermiddel ontdekken. Verrassend genoeg stijgt ook het aantal auto's op de weg, een ontwikkeling die eigenlijk tegenstrijdig is met de oorspronkelijke intentie om het autoverkeer te verminderen. Maar laten we eens kijken naar een slimme oplossing voor dit probleem: doorfietsroutes. Deze routes bieden een ideale manier om lange afstanden te overbruggen zonder veel gedoe onderweg. Met een elektrische fiets ben je soms zelfs sneller op je werk tijdens de spits dan wanneer je de auto neemt. Het lijkt erop dat de fiets, en specifiek doorfietsroutes, een winnend alternatief zijn in ons steeds drukkere verkeerslandschap.

 • 5 mooie fietsgebieden in Nederland

  5 mooie fietsgebieden in Nederland

  Het is heerlijk weer, de bloemetjes bloemen en de lente is in volle gang. De temperaturen worden steeds aangenamer en het lonkt om naar buiten te gaan. Heerlijk lopen, sporten of fietsen: allemaal activiteiten die u lekker in de buitenlucht kunt doen. Heeft u nog geen plannen aankomend weekend? Pak dan de fiets en maak een prachtige fietstocht. Nederland heeft zoveel moois te bieden dat er voor iedere fietsliefhebber wel een mooie route bestaat. In deze blog noemen we vijf mooie fietsgebieden in ons land. Leest u mee?

 • Pak de fiets: 4 leuke fietsroutes in Brabant

  Pak de fiets: 4 leuke fietsroutes in Brabant

  Houdt u van fietsen en ontdekt u graag nieuwe fietsroutes? In Brabant zijn een aantal fietsroutes die zeker het ontdekken waard zijn, zoals de vier routes die in deze blog worden uitgelicht. Extra speciaal is het dat één van deze routes exclusief en daardoor tijdelijk te fietsen is. Benieuwd naar welke route dit is en welke andere routes zeker het fietsen waard zijn? Lees dan snel verder en doe inspiratie op voor nieuwe fietsroutes in Brabant. Tip: zet uw fiets goed vast met een goed fietsslot als u onderweg stopt.

 • » Meer Fietsroutes

Weetjes

 • Elektrische fietsen met een lage instap: Comfort en Gemak

  Elektrische fietsen met een lage instap: Comfort en Gemak

  Fietsen is een van die tijdloze activiteiten die zowel plezierig als functioneel kunnen zijn. Of u nu door de stad pendelt, geniet van een ontspannen rit door het park of deelneemt aan een lange afstandstocht, de juiste fiets kan het verschil maken. Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een fiets is het gemak van op- en afstappen. Hier komen e-bikes met een lage instap om de hoek kijken.

 • Fatbike regels en veiligheid

  Fatbike regels en veiligheid

  Fatbikes, met hun robuuste banden en stoere uitstraling, zijn een opvallende verschijning op de Nederlandse wegen en paden geworden. Of je nu op zoek bent naar avontuur op ruig terrein of gewoon geniet van een ontspannen rit door de stad, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorschriften en regels voor fatbikes in Nederland. Vaak zijn er nog veel vragen rondom de regels voor fatbikes zoals: is er een helmplicht voor fatbikes, heb je voor een fatbike een rijbewijs nodig en wat is de maximumsnelheid van een fatbike? In dit blog zullen we de regels voor fatbikes die zijn vastgesteld door de Nederlandse overheid onder de loep nemen en tips geven voor een veilige en plezierige fatbike-ervaring.

 • Milieuvriendelijk reizen: De fiets als sleutel tot uitstoot verminderen en verbeterde welzijn

  Milieuvriendelijk reizen: De fiets als sleutel tot uitstoot verminderen en verbeterde welzijn

  In Nederland blijft de auto nog steeds de favoriet voor het woon-werkverkeer. Maar in ons fietsliefhebbend land valt er nog terrein te winnen in het gebruik van milieuvriendelijk vervoer. Door vaker voor de fiets te kiezen in plaats van de auto, verminderen we onze CO2-uitstoot en geven we ook het klimaat een welverdiende steun. Maar laten we niet alleen naar het milieu kijken; er zijn ook tal van voordelen voor jouw welzijn. Benieuwd waarom je die tweewieler vaker uit de schuur zou moeten halen voor woon-werkverkeer, boodschappen of afspraken? Hier onthullen we de voordelen voor je, stap voor stap.

 • » Meer Weetjes

Technisch

 • Houd uw elektrische fiets schoon met deze tips!

  Houd uw elektrische fiets schoon met deze tips!

  Het poetsen van de elektrische fiets is een klusje dat vaak vooruit geschoven wordt. Dit omdat het simpelweg gewoon niet zo’n leuk klusje is. Het eindresultaat is daarentegen wel weer erg leuk en fijn. Want wie fietst er nu niet graag op een glimmende en schone elektrische fiets? Om uw e-bike zo goed mogelijk schoon te maken geven wij u een aantal tips.

 • Onderhoud aan uw elektrische fiets

  Onderhoud aan uw elektrische fiets

  Wanneer u altijd met een fiets zonder ondersteuning heeft gefietst, zult u hoogstwaarschijnlijk met veel plezier op uw nieuwe elektrische fiets fietsen. U moet er alleen wel even rekening mee houden dat een elektrische fiets wat meer onderhoud nodig heeft dan een fiets zonder ondersteuning. Dit komt omdat een elektrische fiets een aantal gevoelige onderdelen heeft zoals de motor, elektronica en de accu. 

 • Belangrijke factoren bij de aanschaf van een (elektrische) schoolfiets

  Belangrijke factoren bij de aanschaf van een (elektrische) schoolfiets

  Schoolfietsen komen er in erg veel verschillende soorten en uitvoeringen. Zo is er de traditionele omafiets, maar de elektrische schoolfiets maakt ook meer en meer zijn intrede onder de scholieren. Dat is niet gek want jongeren hebben een schoolfiets nodig waar ze op kunnen vertrouwen. Dagelijks fietsen ze door weer en wind naar school of zelfs het bijbaantje, en in sommige gevallen is dat een flinke afstand. Daarnaast wordt de fiets bepakt met een zware boekentas en wordt deze gestalt in een drukke fietsenstalling. Toch moet de schoolfiets niet alleen maar praktisch zijn, jongeren willen graag ook een fiets die er leuk uitziet. In deze blog gaan we u meer vertellen over de ideale schoolfiets en dan met name over de elektrische schoolfietsen.

 • » Meer Technisch

Veiligheid

 • De nieuwe norm: twee sloten voor ANWB fietsverzekeringen

  De nieuwe norm: twee sloten voor ANWB fietsverzekeringen

  Elektrische fietsen zijn niet alleen een handig en milieuvriendelijk vervoersmiddel, maar ook een investering waar u zuinig op wilt zijn. Helaas zijn ze ook een geliefd doelwit voor fietsdieven vanwege hun hoge waarde. Om uw kostbare e-bike optimaal te beschermen tegen diefstal, is het gebruik van hoogwaardige fietssloten essentieel. Bij Matrabike begrijpen we dit als geen ander en daarom willen we u graag informeren over de recente wijzigingen met betrekking tot de fietsverzekeringen van ANWB.

 • Fatbike regels en veiligheid

  Fatbike regels en veiligheid

  Fatbikes, met hun robuuste banden en stoere uitstraling, zijn een opvallende verschijning op de Nederlandse wegen en paden geworden. Of je nu op zoek bent naar avontuur op ruig terrein of gewoon geniet van een ontspannen rit door de stad, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorschriften en regels voor fatbikes in Nederland. Vaak zijn er nog veel vragen rondom de regels voor fatbikes zoals: is er een helmplicht voor fatbikes, heb je voor een fatbike een rijbewijs nodig en wat is de maximumsnelheid van een fatbike? In dit blog zullen we de regels voor fatbikes die zijn vastgesteld door de Nederlandse overheid onder de loep nemen en tips geven voor een veilige en plezierige fatbike-ervaring.

 • Geen helmplicht op de e-bike

  Geen helmplicht op de e-bike

  De elektrische fiets was een aantal jaar geleden écht nog een vervoermiddel voor ouderen. Tegenwoordig is dat wel anders, er zijn ook steeds meer jongeren te zien op een e-bike. Nu er een helmplicht is ingevoerd voor de snorfiets, is de populariteit van de elektrische fiets nog meer in een lift gekomen. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de helmplicht voor de e-bike? In dit artikel vertellen we u daar graag meer over!

 • » Meer Veiligheid

Gadgets

 • Lijstje; fietsgadgets voor vrouwen

  Lijstje; fietsgadgets voor vrouwen

  Fietsen is leuk. Maar je kunt het eenvoudig nog leuker, veiliger en eenvoudiger maken door verschillende gadgets toegevoegd. Hierbij enkele fietsgadgets speciaal voor de vrouwen onder ons. 

 • Vliegende ‘fiets’ voor het eerst succesvol getest

  Vliegende ‘fiets’ voor het eerst succesvol getest

  Afgelopen mei is op Youtube een video geplaatst waaruit blijkt dat een Hongaars bedrijf voor het eerst met succes een vliegende fiets heeft gemaakt. De grote test met de vliegende fiets werd in april al gehouden. In het filmpje wordt een prototype van de Flike getest. De Flike bestaat uit een simpel frame met drie poten om op te staan en drie poten waaraan propellers bevestigd zijn. Die propellers hebben een Y-opstelling met twee propellers aan de voorkant en één direct achter de bestuurder. In de video slaagt de bestuurder erin ruim anderhalve minuut op ongeveer een meter hoogte te vliegen.

 • 's Werelds eerste fietslift

  's Werelds eerste fietslift

  Scandinavië staat bekend om zijn fietsvriendelijkheid. Noorwegen is met een bevolking van slechts vijf miljoen mensen, de thuisbasis van ongeveer drie miljoen fietsen. Maar zelfs voor doorgewinterde fietsers, die gewend zijn om het woon-werkverkeer op de tweewieler af te leggen, zijn er een aantal obstakels die niet aan te pakken lijken. Een voorbeeld is Trondheim Brubakken Hill, een 130 meter lang stuk weg bergop met een helling van 10 tot 18 graden. 

 • » Meer Gadgets

Oriënterend

 • Beloon vitaliteit van uw werknemers met het fietsplan!

  Beloon vitaliteit van uw werknemers met het fietsplan!

  Werkgevers kunnen kiezen voor een fietsplan om werknemers te stimuleren in het fietsgebruik voor woon-werkverkeer. Met het fietsplan is er voor werknemers de mogelijkheid om met een mooi fiscaal voordeel een nieuwe fiets aan te schaffen. Alle kosten die gemaakt worden voor het fietsplan worden ondergebracht in de vrije ruimte van de WKR.

 • Kom proefrijden bij ons e-bike testcenter

  Kom proefrijden bij ons e-bike testcenter

  Bent u op zoek naar een e-bike, maar weet u nog niet zeker welk elektrisch systeem het beste bij u past? Kom dan een elektrische fiets testen bij ons E-bike Testcenter of en ervaar de verschillen tussen de diverse systemen zelf!

 • De voor- en nadelen van een e-bike met voorwielmotor

  De voor- en nadelen van een e-bike met voorwielmotor

  Één van de belangrijkste keuzes die gemaakt moet worden bij het aanschaffen van een elektrische fiets is het kiezen van de motorplaatsing. Hierbij is keuze uit e-bikes met achterwielmotor, middenmotor en voorwielmotor.

 • » Meer Oriënterend

Nieuws

 • De nieuwe norm: twee sloten voor ANWB fietsverzekeringen

  De nieuwe norm: twee sloten voor ANWB fietsverzekeringen

  Elektrische fietsen zijn niet alleen een handig en milieuvriendelijk vervoersmiddel, maar ook een investering waar u zuinig op wilt zijn. Helaas zijn ze ook een geliefd doelwit voor fietsdieven vanwege hun hoge waarde. Om uw kostbare e-bike optimaal te beschermen tegen diefstal, is het gebruik van hoogwaardige fietssloten essentieel. Bij Matrabike begrijpen we dit als geen ander en daarom willen we u graag informeren over de recente wijzigingen met betrekking tot de fietsverzekeringen van ANWB.

 • Milieuvriendelijk reizen: De fiets als sleutel tot uitstoot verminderen en verbeterde welzijn

  Milieuvriendelijk reizen: De fiets als sleutel tot uitstoot verminderen en verbeterde welzijn

  In Nederland blijft de auto nog steeds de favoriet voor het woon-werkverkeer. Maar in ons fietsliefhebbend land valt er nog terrein te winnen in het gebruik van milieuvriendelijk vervoer. Door vaker voor de fiets te kiezen in plaats van de auto, verminderen we onze CO2-uitstoot en geven we ook het klimaat een welverdiende steun. Maar laten we niet alleen naar het milieu kijken; er zijn ook tal van voordelen voor jouw welzijn. Benieuwd waarom je die tweewieler vaker uit de schuur zou moeten halen voor woon-werkverkeer, boodschappen of afspraken? Hier onthullen we de voordelen voor je, stap voor stap.

 • Fongers Fietsen in de Schijnwerpers: Een Overzicht van Onze Prijswinnende Modellen

  Fongers Fietsen in de Schijnwerpers: Een Overzicht van Onze Prijswinnende Modellen

  Stap in een wereld vol fietsplezier met Matrabike, waar onze Fongers fietsen niet alleen populair zijn op de weg, maar ook prijzen hebben gewonnen. Laten we samen kijken naar de erkenningen die onze Fongers modellen hebben gekregen, met aandacht voor innovatie en toewijding aan kwaliteit. Ontdek waarom deze fietsen bekend staan om hun hoogwaardige kwaliteit op de Nederlandse fietsmarkt.

 • » Meer Nieuws

Klantervaringen

Klantenservice 03-8880990 Ma t/m Vr 9:00-17:00, Za 10:00-16:00 service@matrabike.be
Zoeken

Vul een productnaam, merk of eigenschap in.

Winkelwagen

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Kunnen wij u helpen?

0416-342012